کد خبر: شناسایی-پیامدهای-اجتماعی،-اولویت-اصل
۲۲ دی ۱۳۹۹، ۹:۵۱

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از  وبدا، دکترعلیرضا زالی در اولین جلسه کمیته تخصصی روانی و اجتماعی ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران به ضرورت پرداختن به پیامدهای اجتماعی و روانی بحران کرونا، به دلیل ماهیت چندوجهی، روند فرسایشی و نامعین بودن آینده بیماری، اشاره کرد.

 وی ادامه داد: در خصوص این بحران، نوسانات و ابهامات متعددی وجود دارد. از طرفی تجربه و گزارشات نشان داده است، ویروس کووید-۱۹ تاکنون تظاهرات عجیب فیزیکی بسیاری داشته است، بنابراین بروز تظاهرات در ابعاد روانی نیز دور از انتظار نیست.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، با اشاره به بهبود وضعیت شیوع بیماری در پایتخت، عنوان کرد: تهران برای اولین بار در طول هفته های گذشته سیمای زرد به خود گرفته و در این مقطع که تا حدی از بار سنگین موجود بر دوش کادر درمان کاسته شده است، فرصت بیشتری برای رسیدگی به پیامدهای اجتماعی و روانی در اختیار داریم.

دکتر زالی از نقش موثر طرح حمایتی، مراقبتی و نظارتی محله محور و طرح هر خانه یک پایگاه سلامت، در بررسی و شناسایی خانواده های در معرض آسیب، خبر داد و گفت: این برنامه ها بسترخوبی برای رصد خانواده هایی است که در معرض هرگونه آسیب اجتماعی و روانی قرار دارند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر هیچ نمای عمومی ای از وضعیت اجتماعی در دست نیست، یکی از مهمترین اولویت های دبیرخانه رصد پیامدهای اجتماعی، استخراج مجموعه مشکلات روانی و اجتماعی به صورت منطقی و محیطی است، البته تهران، مدل متفاوتی می طلبد.

 دکتر زالی بر لزوم اولویت بندی کمک های روانی و اجتماعی، توانمندسازی و ابعاد حمایتی گروه های آسیب پذیر نیز تاکید کرد و افزود: در این راستا نیازمند شکل گیری جنبشی اجتماعی با استفاده از داربست های عاطفی شهروندان برای دستیابی به ساختاری سازمان یافته هستیم.

 فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران نیز با تاکید بر نقش ترویجی سازمان صدا و سیما و نتایج نظرسنجی های محیطی مبنی بر محبوبیت این رسانه در میان مردم برای پیگیری اخبار کرونایی، گفت: ارتباط با این سازمان برای تصمیم سازی و اجرای مصوبات می تواند بسیار کمک کننده باشد.

 دکتر زالی، گروه های آسیب پذیر از نظر اقتصادی را بیشترین قربانیان پیامدهای روانی و اجتماعی کرونا دانست و افزود: در این کمیته شناسایی و ارائه بسته های حمایتی به این قشر باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. این مهم با همکاری ارگان هایی همچون کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) امکان پذیر است.

 فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به ماهیت مشورتی و پشتیبانی این کمیته، بر ضرورت تعریف ضمانت نامه های اجرایی شفاف تاکید کرد.

وی اظهار کرد: به دنبال تفاهم نامه ای که با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و دانشگاه علامه طباطبایی منعقد کردیم، همکاری های سازمان یافته در قالب این کمیته را می توانیم گسترش دهیم. همچنین استفاده از پلتفرم ۴۰۳۰ و سامانه های مشابه، که مورد اقبال مردم قرار گرفته اند نیز می تواند در کیفیت کارکرد این کارگروه موثر واقع شود.

 دکتر زالی آمار مرگ و میر سالمندان در کشور را پایین ترین آمار جهانی اعلا م کرد و گفت: سازمان بهزیستی در کسب این دستاورد تلاش های بسیار کرده است و ظرفیت های موجود در این سازمان همچون اورژانس ها و پایگاه های اجتماعی، ظرفیت هایی بی بدیل است.

 فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، با بیان اهمیت داشتن نگاهی پژوهش محور در زمینه بررسی پیامدهای اجتماعی و روانی، به نقش موثر دانشگاه ها اشاره کرد.

دکتر زالی گفت: اقدامات خوبی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام و گروه هایی برای ارائه خدمات سلامت روان در برخی بیمارستان ها مستقر شده است. همچنین به کمک عناصر انسانی داوطلب می توان مشارکت های اجتماعی را در این حوزه تقویت کرد.

به گفته وی، حضور دکتر بهادری، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و قائم مقام معاون امور بهداشتی ستاد کرونای تهران در این کمیته منجر به استقرار تصمیمات و مصوبات در تمامی دانشگاه های زیرمجموعه ستاد خواهد شد.

آغاز فعالیت دبیرخانه رصد پیامدهای اجتماعی ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران

 دکتر عباس مسجدی، مسئول دبیرخانه رصد پیامدهای اجتماعی ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران و مدیر گروه روانشناسی بالینی دانشگاه، در این جلسه با اشاره به لزوم تشکیل این دبیرخانه و کمیته های مرتبط با آن، عنوان کرد: از آنجایی که هر حرکتی در تهران می تواند به عنوان الگوی مناسبی در کشور تعریف شود، سایر استان ها هم می توانند از اقدامات این دبیرخانه بهره بگیرند.

وی در ادامه در خصوص کمیته های مرتبط با دبیرخانه رصد پیامدهای اجتماعی ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران، افزود: کمیته رسانه و کرونا، فضای مجازی و کرونا، اقتصاد و کرونا، آمار و اطلاعات، امنیت و کرونا، سلامت روان، معنویت و مشارکت های مردمی، آسیب های اجتماعی و حقوقی و قضایی، زیر مجموعه این دبیرخانه تعریف شده اند.

 دکتر مسجدی در پایان اظهار کرد: با توجه به ماموریت هر کمیته می توانیم برای ارزیابی از وضع موجود، آسیب شناسی، تدوین برنامه ها، اجرا و نظارت بر اجرای مصوبات وارد عمل شویم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha